Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Na economische tegenslag kijkt bierbrouwerij uit naar heropening

HILVARENBEEK – Tijdens de coronacrisis hebben alle soorten bedrijven zich te houden aan een protocol. Voor bierbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek is dit niet één protocol, maar drie protocollen. Naast een proeflokaal beschikt het pand namelijk ook over een winkeltje en een museum. Ook al is de coronacrisis niet goed geweest voor de omzet van het bedrijf, De Roos kijkt ernaar uit om weer klanten te kunnen verwelkomen.

De bierbrouwerij houdt zich aan onder andere aan het protocol van de Nederlandse Museumvereniging en Koninklijke Horeca Nederland. Voor het winkeltje kijkt het bedrijf naar hoe andere winkels dit aanpakken.

Het bedrijf, dat ook een stichting is, heeft de afgelopen tijd op economisch vlak veel verloren. “Het is vervelend dat we zo lang dicht zijn geweest. We maken omzet door de verkoop van bier, maar aangezien de horeca dicht is konden we niks verkopen. Dit geldt ook voor het proeflokaal”, vertelt Hans Geeraets, voorzitter van de bierbrouwerij. Gelukkig hebben alle vrijwilligers binnen de organisatie weer zin om open te gaan en klanten te ontvangen. “We gaan met man en macht proberen om De Roos te laten overleven, want het zou zonde zijn als dit bedrijf ter zielen gaat”, vertelt Hans.

Manon Immerzeel