Toch nog carnaval met de Tilburgse miniatuuroptocht ’T Opstoetje

TILBURG – Hoewel carnaval officieel niet doorgaat dit jaar, komt er toch een optocht in Tilburg. CV Tis Veur Mekoar en Ontdekstation013 hebben namelijk samen een kleine versie van d’n Opstoet georganiseerd.

Met Playmobil, hout, Lego, K’nex, papier-maché en andere materialen wordt er een vrolijke optocht gebouwd die dwars door Ontdekstation013 gaat rijden tijdens carnaval. Toch nog een beetje carnaval, voor jong en oud, dankzij ’T Opstoetje, de kleine versie van d’n Opstoet.

Thema

Vorig jaar kon de optocht ook niet doorgaan door het slechte weer, dus maakte CV Tis Veur Mekoar, als grap, een filmpje van een mini-opstoet. Dit jaar doen ze dat weer in samenwerking met Ontdekstation013, met ‘echte’ carnavalswagens, met als thema ‘Kèk mar wegge sjouwt’. “Veel basisscholen doen mee aan ’T Opstoetje. We zien dat de kinderen het heel leuk vinden om te bouwen en ook creatief zijn met de materialen. Er zitten echt wat pareltjes tussen” vertelt Thomas Michielsen van Ontdekstation013. De optocht wordt zondag 14 februari uitgezonden op Omroep Tilburg. 

Niels Verdaasdonk