Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse Voedselbank krijgt een nieuwe locatie, maar met uitdagingen

Er is goed en slecht nieuws voor de Tilburgse Voedselbank. Ze hebben eindelijk zicht gekregen op een grotere nieuwe locatie aan de Siriusstraat. Tot teleurstelling van de voedselbank liet de gemeente namelijk weten dat er geen uitgifte van voedselpakketten aan gezinnen mag plaatsvinden.

TILBURG – Er komt eindelijk een nieuwe locatie voor de voedselbank aan de Siriusstraat in Tilburg. Echter brengt dit goede nieuws voor de instelling wel wat problemen met zich mee, er kan namelijk geen uitgifte van voedselpakketten op deze locatie plaatsvinden.

Er is goed en slecht nieuws voor de Tilburgse Voedselbank. Ze hebben eindelijk zicht gekregen op een grotere nieuwe locatie aan de Siriusstraat in Tilburg. De nieuwe locatie biedt meer ruimte voor opslag, logistiek en distributie wat hoognodig was voor de voedselbank. Het goede nieuws brengt echter wel wat problemen met zich mee. Want tot teleurstelling van de voedselbank liet de gemeente weten dat er geen uitgifte van voedselpakketten aan gezinnen mag plaatsvinden.

Dubbele bezetting

Dat er geen uitgifte van pakketten kan plaatsvinden op de nieuwe locatie zorgt voor wat problemen. Directeur van de Tilburgse Voedselbank Hein Wagener laat dan ook weten dat het organisatorisch en logistiek erg lastig gaat worden om vanuit twee locaties te werken. Wagener: “Dit betekent voor ons dat er een dubbele bezetting moet komen en het is erg lastig om vrijwilligers hiervoor te vinden.” De beoogde situatie zorgt hierdoor voor nogal wat struikelblokken.

Janneke Timmermans