Het ETZ scherpt zijn bezoekersregeling verder aan

TILBURG – Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg vindt het te druk in het ziekenhuis, en vindt daarom dat het aantal bezoekers omlaag moet. Het personeel van het ziekenhuis ziet daarnaast nog te veel bezoekers die zich niet aan de coronarichtlijnen houden. Dat is de reden waarom er een nieuwe bezoekersregeling is ingegaan.

Op 29 december is er dus een aangescherpte bezoekersregeling ingegaan in het ETZ-ziekenhuis. Volgens de nieuwe regeling mag er nog maar één bezoeker per dag komen en zijn de bezoekuren teruggebracht naar één moment per dag in plaats van twee. Kinderen tot en met twaalf jaar uitgezonderd. Daarnaast is er geen bezoek meer in het weekend mogelijk.

Lastig voor zowel personeel als bezoekers

Woordvoerster Mathilde Klaasse laat weten dat het enorm lastig is voor het personeel om, tussen alle drukte door, mensen vaak aan te moeten spreken om zich te houden aan de coronarichtlijnen. Klaasse: “Ik begrijp goed dat mensen hun dierbare graag willen zien en bijvoorbeeld zelfs willen knuffelen wanneer hij of zij in het ziekenhuis ligt. Helaas gebeurt dit nog te vaak en is het nodig om regelingen aan te scherpen. Daarnaast merken we dat mensen moe worden van alle strenge regels. Maar ons personeel is ook moe en hoe beter we allemaal op de regels letten, hoe sneller het allemaal weer normaal kan worden.”

Vooral met de komende jaarwisseling is het lastig dat veel bezoekers door de aangescherpte bezoekersregeling niet naar hun dierbaren kunnen gaan. ETZ adviseert alle mensen om zoveel mogelijk digitaal contact te hebben met dierbaren die in het ziekenhuis liggen. Klaasse laat weten dat het personeel het liefst zou willen dat de familie gewoon kon komen, omdat zij ook veel mensen die erg ziek zijn alleen in de kamer zien liggen. Maar tegelijkertijd vindt men het gewoon té druk en moeten de besmettingen teruggedrongen worden.

Janneke Timmermans