Tilburgse taxichauffeurs maken zich zorgen over handhaving taxikeurmerk

TILBURG – Het keurmerk dat afgelopen zomer is ingevoerd voor taxi’s, heeft in ieder geval tijdens de afgelopen carnaval niet tot de gewenste resultaten geleid. Dat vinden de Tilburgse chauffeurs die zelf wél werken met het keurmerk.

Het keurmerk is in het leven geroepen om aan de ene kant de kwaliteit van de chauffeurs te waarborgen en aan de andere kant om chauffeurs van buiten de stad te weren. Het keurmerk is verplicht voor taxi’s die gebruik maken van de standplaatsen in de gemeente. Het stadstoezicht is dus ten slotte verantwoordelijk voor de handhaving.

Tijdens carnaval kwam het volgens de chauffeurs toch regelmatig voor dat chauffeurs van buiten de stad op de standplaats stonden. De kwestie is voorgelegd aan verantwoordelijk wethouder Mario Jacobs (GroenLinks) in het vragenhalfuurtje van de gemeenteraad. Daar liet de wethouder weten dat er 400 manuren beschikbaar zijn voor het handhaven op de taxi’s in de stad.

Over vier maanden is er een evaluatie over de werking van het keurmerk voor taxi’s. Dat is een jaar na invoering van het keurmerk.

Tijmen Moelker