Tilburgse contentmaker raakte werkloos door coronacrisis: “Nu ben ik stratenmaker”

TILBURG – Naast de coronacrisis ontstaat ook langzaam een economische crisis. Freelancer Harry van Aken raakte zijn grootste klus als contentmaker kwijt als gevolg van de coronacrisis. Inmiddels heeft de Tilburger een andere roeping gevonden.

“Ik was net begonnen”, vertelt Van Aken. Hij werkte als freelance contentmaker bij een mediabedrijf in Amsterdam, maar al na een aantal weken moest hij het bedrijf helaas alweer verlaten als gevolg van de coronacrisis.

Maar Van Aken besloot niet in de put te gaan zitten en solliciteerde volop naar een vitaal beroep. “Ik heb wel zestig sollicitatiebrieven verstuurd en nu ben ik stratenmaker”, vertelt hij lachend. “Ik wilde de zekerheid dat ik in deze tijd kan werken.”

Ervaring in het stratenmaken heeft hij niet, maar Van Aken is blij dat hij nu zijn energie kwijt kan. “Ik zat veel te veel in mijn hoofd, het is ook lekker om fysiek bezig te zijn.”

Naast zijn nieuwe baan als stratenmaker blijft Van Aken ook actief als contentmaker, maar deze combinatie bevalt hem wel. “Als ik fysiek aan het werk ben, ben ik vrij in mijn hoofd en als ik werk in mijn hoofd ben ik fysiek vrij.”

Harry maakte zelf ook een video over zijn carrièreswitch:

Tom van Rooijen