Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse autodieven begin 2023 minder actief dan vorig jaar

Foto: Politie

In Tilburg zijn begin dit jaar minder auto’s gestolen dan aan het begin van 2022. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer op basis van cijfers van de politie en het CBS. Van januari tot en met april werden 35 auto’s gestolen. In de eerste maanden van 2022 waren dit er nog 47.

In heel Nederland steeg het aantal autodiefstallen opnieuw, terwijl er in Tilburg sprake is van een afname van ruim 25 procent. In onze gemeente werden aan het begin van 2023 iets meer dan drie auto’s per 10.000 inwoners gestolen. Dat is één auto minder dan het Brabantse gemiddelde. De meeste auto’s worden gestolen in Limburg, waar het gemiddelde op meer dan acht per 10.000 inwoners ligt.

Omliggende gemeentes
In de omliggende gemeentes zijn de verschillen erg groot. Dit kan onder andere te maken hebben met de lagere inwonersaantallen, waardoor het getal per 10.000 inwoners groter uitvalt dan het totaal aantal gestolen auto’s in die gemeente.

Loon op Zand kent dit jaar nog helemaal geen autodiefstallen en in Goirle werd slechts één auto gestolen. In Oisterwijk werden drie auto’s gestolen en in Hilvarenbeek vijf. In gemeente Gilze Rijen werden in de eerste maanden van dit jaar de meeste auto’s gestolen, namelijk acht.

Het hele onderzoek is hier te vinden.

Pieter Soethout