Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgs Studentensymposium: De Amerikaanse verkiezingen nu op het scherpst van de snede

Het Tilburgs Studentensymposium vindt dit jaar op 29 oktober geheel online plaats als gevolg van de verscherpte maatregelen rondom corona.
Foto: Pixabay

TILBURG – Het Tilburgs Studentensymposium is dit jaar op 29 oktober geheel en al online te volgen. De Aula van Tilburg University biedt normaal ruimte voor honderden enthousiaste aanwezigen, maar een livestream komt daar dit jaar voor in de plaats. Dit als gevolg van de verscherpte maatregelen rondom corona.

Een kleine tegenvaller voor het Tilburgs Studentensymposium, terwijl dat dit jaar juist drie markante sprekers wist te strikken. Een van die drie is niemand minder dan de Republikeinse Pete Hoekstra. Hij is in 2018 door president Donald Trump aangesteld als ambassadeur van de VS in ons land. Hoekstra zal onder meer spreken over zijn ervaringen als politicus en over Trump. Maar hij gaat toch ook de discussie aan met de andere sprekers, onder wie de Democratische Michiel Vos.

Vos is een reporter en journalist, die zowel een Nederlands als een Amerikaans paspoort heeft. Hij is nu vaak op tv te zien in shows als Jinek en RTL Boulevard. En tot slot Tanja Groenendijk – de Vos die expert is als je het hebt over Amerika. Ze is als professor Amerikanistiek verbonden aan meerdere universiteiten in ons land, en ze zal spreken over het ingewikkelde kiessysteem in de VS. Maar ook over de sociale kant hiervan.

Het congres start op 29 oktober om 16:00 uur en is dan gratis online bij te wonen. De link voor de livestream zal op de dag zelf worden gedeeld. Die zal op die donderdag dus op social media te zien zijn op de kanalen van het Tilburgs Studentensymposium.

Kees-Luc Simons