Tilburgs café doekt al snel zijn coronateststraat op

TILBURG – Nog geen maand geleden openden de eigenaren van café De Lollipop Fransjan en Jeroen met hulp van het programma ‘Crisis in de tent’ een coronasnelteststraat aan de Paleisring. Maar zij hebben inmiddels besloten de deuren van de testlocatie weer te sluiten.

Volgens de eigenaren van Tilburgs café De Lollipop heeft het sluiten van de deuren binnen een korte tijd twee redenen. De eerste reden is dat de GGD-teststraten onlangs gratis sneltesten hebben ontwikkeld, waardoor de instroom bij de sneltestlocatie aan de Paleisring erg achteruit is gegaan. Daarnaast kregen de horeca-eigenaren enorm veel negatieve berichten en reacties via sociale media over de pas geopende snelteststraat. Eigenaar Fransjan laat weten: “Normaal gesproken leg ik dat wel naast mij neer, aangezien iedereen overal wel wat van vindt op social media. Alleen als het zo ver komt dat ze gaan dreigen over bijvoorbeeld het pand dan vraag je jezelf af of je dat risico wel moet gaan nemen.”

Fransjan en Jeroen laten weten dat ze flitsend van start waren gegaan, maar dat het snel een negatieve wending kreeg door de twee omstandigheden. Fransjan: “Jeroen en ik vinden het heel erg jammer dat wij de deuren weer moeten gaan sluiten. Het is voorbij dus we kijken nu naar wat er komen gaat.”

Oplossing

De presentatoren van het SBS-programma ‘Crisis in de tent’ Herman den Blijker en Annemarie van Gaal hebben veel contact gehad met de horeca-eigenaren en zijn meteen op zoek gegaan naar een oplossing. Zo hebben zij onlangs laten weten aan Fransjan en Jeroen dat er een oplossing is gevonden. Ze gaan dus een nieuw concept opbouwen. Wat dit precies gaat worden is voor de eigenaren van het café nog een verrassing. Fransjan: “Ik ben enorm benieuwd wat Herman en Annemarie voor nieuws hebben bedacht. Ik ben in ieder geval al wel blij dat onze nieuwe webshop vandaag van start is gegaan!”

Janneke Timmermans