Tilburger die wordt verdacht van poging diefstal motor vernielt politiewagen

Tilburger die probeerde om een motor te stelen is aangehouden
Foto: pexels.com

TILBURG – Een Tilburger van 23 heeft geprobeerd om in de nacht van maandag op dinsdag een motor te stelen bij een woning aan de Oeralweg. Hij is op heterdaad aangehouden. Tijdens het vervoer naar het bureau zag hij kans om de politiewagen waar hij in zat te vernielen.

De bewoner om wie het gaat werd die nacht tegen vier uur wakker van gebonk buiten de woning. Toen hij naar buiten keek, zag hij een onbekende man op zijn motor zitten. Hierop belde de eigenaar met spoed de politie. Ondanks dat de dader inmiddels weggelopen was, kwam hij toch weer terug om zijn achtergebleven jas te halen. Toen hij daarna door de, door hemzelf vernielde, poort naar buiten liep, hield de politie de Tilburger aan.

Vernieling

De verdachte kreeg handboeien om en werd in de politiewagen op zijn zitplaats gezet. Toen hij eenmaal zat, trapte hij meerdere malen hard tegen de schuifdeur van de wagen. Hierop raakte de deur zo erg beschadigd, dat die uit de rails sprong. De Tilburger zit nog vast voor verder onderzoek. Naast de poging tot diefstal is hij ook beticht van de vernieling van het voertuig.

Kees-Luc Simons