Tilburger (28) op straat neergestoken: jaar cel en tbs

Drie mannen hebben een man beroofd in Tilburg-Noord. Het slachtoffer moest onder bedreiging met een mes zijn pas en pincode afgeven, waarna een van de berovers een flink bedrag van zijn rekening haalde.

De man die in juli vorig jaar een 28-jarige Tilburger neerstak, moet een jaar de cel in. Ook krijgt hij tbs met dwangverplichting, zo heeft de rechter maandag besloten.

Op straat, voor een huis aan de IJskelderstraat, werd het slachtoffer met een groot keukenmes met een lemmet van bijna twintig centimeter lang in de buik gestoken. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis, meldt Omroep Brabant.

De rechter sprak van geluk dat bij het steken geen vitale organen of bloedvaten zijn geraakt. Zeker steekpartijen op straat zorgen verder voor veel onrust in de maatschappij, zo stelde hij.

Schizofreen
De verdachte gebruikte speed en cannabis, was verslaafd aan alcohol en lijdt aan schizofrenie. Daarom oordeelde de rechter dat hij ‘geen volledige keuzevrijheid had om zijn gedrag te bepalen’.

De dader en het slachtoffer hadden ruzie. De dader verweet hem de dood van een vriend. De kans dat hij opnieuw betrokken raakt bij een steekpartij is volgens deskundigen groot.

Hij moet dan ook behandeld worden (tbs). De officier van justitie had 24 maanden celstraf geëist.

LEES OOKMan (28) gewond na steekpartij in huis in Tilburg

Omroep Brabant