Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg wil de komende jaren honderden extra studentenkamers

Talent Square aan de Spoorlaan (foto: Ritchie van Rijswijk / Omroep Tilburg)

De gemeente Tilburg en SSH (Student Housing) zijn een samenwerking aangegaan, waardoor er de komende jaren honderden extra studentenkamers moeten komen. “We zien het als onze verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen.”

Tilburg kent een tekort aan woningen en ook aan studentenkamers. SSH is een van de partijen in Tilburg die zich bezighoudt met studentenhuisvesting. Deze organisatie heeft op dit moment twee locaties: Talentsquare en Trouwhof. Alle appartementen zitten vol en op de website kun je lezen dat er een wachttijd van ongeveer drie jaar is.

Onzelfstandige kamers
De komende tijd wil SSH zich, samen met de gemeente, inzetten voor extra studentenkamers. Samen ondertekenden de partijen een akkoord, waardoor Student Housing zich ook gaat houden aan de afspraken over de huisvesting van studenten.

De teammanager bij SSH in Tilburg, Souffian Toullis, geeft aan waarom er gekozen wordt voor kamer in plaats van appartementen. “Vrienden maken is een belangrijk onderdeel van het studentenleven. Daarom vinden wij het belangrijk om kamers met een gedeelde woonruimte aan te bieden.”

Blij met samenwerking
Wethouder Yusuf Çelik is blij met de ondertekening van het akkoord. “SSH is een partij met veel kennis op dit vlak. Met hun hulp kunnen we met alle vertrouwen doorgaan met het uitbouwen van Tilburg als studentenstad.”

Ook de directeur van SSH is tevreden. “We zien het als onze verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen aan het gebrek aan goede studentenhuisvesting in Tilburg.”

Waar en wanneer die honderden studentenkamers er dan precies komen, is nog niet bekend. Paulina Snijders van Tilburg University hoopt dat er ‘eind 2024 honderden extra studentenkamers bij gebouwd zijn’.

Het ondertekenmoment van het akkoord tussen gemeente Tilburg en SSH

Pieter Soethout