Op weg naar de Eredivisie: Willem II speelt eerste play-off duel

Willem II neemt het dinsdagavond in de eerste ronde van de play-offs op tegen VVV Venlo. De wedstrijd start om 18:45 uur en wordt gespeeld in stadion de Koel. In 1988 troffen beide ploegen elkaar ook al in de play-offs, maar er was één dingetje anders. De wedstrijd van toen ging om Europees voetbal.

Eerder dit seizoen speelde Willem II met 0-0 gelijk in Venlo en werden de geel-zwarten met 2-1 in eigen huis verslagen. De Tricolores zijn op dit moment tien wedstrijden ongeslagen en zullen dus met een goed gevoel naar Noord-Limburg afreizen. Zeker, omdat de voorgaande edities van de play-offs voor Willem II telkens goed uitpakten. Driemaal werd lijfsbehoud veiliggesteld en één keer werd er gepromoveerd naar het hoogste niveau.

Jizz Hornkamp
Als de Tilburgers willen promoveren, zal er gewonnen en dus gescoord moeten worden. Dat lijkt een taak voor spits Jizz Hornkamp. Hij was dit seizoen al twee keer eerder trefzeker tegen de ploeg uit Venlo. Hij zal er dan ook op gebrand zijn de Limburgers weer pijn te doen.

Willem II coach Reinier Robbemond beschikt over een complete en fitte selectie. Hij kijkt uit naar de play-offs: “Van toeleven naar dit soort wedstrijden krijgen we energie”, laat de oefenmeester via het clubkanaal weten.

De wedstrijd zal worden bezocht door zo’n 550 Tilburgse supporters, die er alles aan doen om de Tricolores naar de overwinning te schreeuwen. Zaterdagmiddag valt de beslissing, want dan wordt de terugwedstrijd gespeeld in het Koning Willem II stadion.

Fabrice Leclaire