Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg eind dit jaar 335 flexwoningen rijker

Bij onder andere dit lege veld bij de Dr. Bloemenlaan komen flexwoningen.(beeld: Gemeente Tilburg).

Het gemeentecollege heeft groen licht gegeven voor de bouw van 335 flexwoningen in Tilburg. De woningen, die op drie locaties zullen komen, zijn bedoeld voor spoedzoekers, starters, statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente verwacht dat de woningen, die maximaal vijftien jaar blijven, eind dit jaar opgeleverd worden.

De 335 flexwoningen zullen op de Dokter Bloemenlaan, de Bijsterveldenlaan en het Laarveld Oost geplaats worden. Deze drie locaties zijn gekozen na een haalbaarheidsonderzoek van de gemeente. Waarbij de Meerkoldreef als mogelijke locatie is afgevallen.  

Snelheid
‘’Snelheid en flexibiliteit is het toverwoord’’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ‘’Liever bouw je natuurlijk definitief en duurzaam. Maar wij moeten versneld een aantal groepen zien te huisvesten.’’ Met de bouw van flexwoningen kan de gemeente gebruik maken van een versnelde procedure.

De gemeente verwacht dat door deze versnelde procedure de woningen eind dit jaar worden opgeleverd. De flexwoningen bestaan uit delen die kant en klaar aankomen en gestapeld kunnen worden, waardoor er snel gebouwd kan worden. ‘’Als je een permanent gebouw neer wilt zetten dan ben je toch minimaal een tot anderhalf jaar aan het bouwen. Deze kun je in enkele maanden neerzetten.’’

Spoedzoekers, statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne
De flexwoningen zijn bedoeld voor het huisvesten van spoedzoekers, starters, statushouders en vluchtelingen uit Oekraïne. Om meer vaart te kunnen maken met de huisvesting van deze laatste twee groepen, heeft de gemeente vier miljoen subsidie ontvangen van het rijk. De woningen worden gerealiseerd en gëexploiteert door WonenBreburg en TBV Wonen.

Fabrice Leclaire