Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Sven Kramer komt met zijn Academy naar het ijs van Ireen Wüst

De Ireen Wüst Ijsbaan gaat dit schaatsseizoen niet meer open. De vroege sluiting, zes weken eerder dan normaal, is het gevolg van een verlenging van de lockdown.
De Ireen Wüst IJsbaan | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De Sven Kramer Academy komt naar de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. “Om iedereen de kans te geven goed te leren schaatsen.”

Het gaat niet zo zijn dat Sven Kramer, met 46 gouden medailles op zak, de trainingen gaat geven in Tilburg. Daarvoor heeft hij een team aan trainers in dienst, meldt Omroep Brabant. ”Maar hij is wel aanwezig bij de start”, zegt Max de Voogd van de Academy. Op 1 oktober wordt in Tilburg het startschot gegeven van de Sven Kramer Academy.

Allure
Tilburg had al een schaatsschool, maar Volgens De Voogd voegt de Sven Kramer Academy wat meer allure toe. “Voor ons gaan deuren open die voor een ander niet opengaan.”

Volgens John van Heeswijk, teamleider van de Ireen Wüst IJsbaan, is de samenwerking met Sven Kramer logisch. “Zo worden de schaatslessen beter.” De nieuwe schaatsschool richt zich niet per se op de topsport, maar naar eigen zeggen juist op de breedtesport voor jong en oud. Overigens is Ireen Wüst zelf, op de naar haar vernoemde ijsbaan, niet betrokken bij de Academy.

De Sven Kramer Academy zat tot voor kort alleen in Heerenveen.

Omroep Brabant