Succesvolle crowdfundingcampagne voor ‘Dokter Kees’

De crowdfundingcampagne voor de documentaire ‘Dokter Kees’ is geslaagd. Eerder deze week kon je al zien en lezen hoe de Oisterwijkse documentairemaker Jesse van Venrooij bezig is met een nieuwe film over euthanasie. Deze keer gaat de documentaire over een man die dementerend is, maar eerder in een wilsverklaring heeft laten vastleggen dat als hij…

De crowdfundingcampagne voor de documentaire ‘Dokter Kees’ is geslaagd. Eerder deze week kon je al zien en lezen hoe de Oisterwijkse documentairemaker Jesse van Venrooij bezig is met een nieuwe film over euthanasie. Deze keer gaat de documentaire over een man die dementerend is, maar eerder in een wilsverklaring heeft laten vastleggen dat als hij in dit stadium zou belanden, graag euthanasie zou willen krijgen.

Eerder maakte Jesse van Venrooij de documentaire ’t Is Goed zo, over de Tilburgse Eelco de Gooijer en zijn strijd voor een waardig einde. Eelco was volgens de wet niet ongeneeslijk ziek, wat nodig is om euthanasie te krijgen. Wel was zijn psychisch lijden zo groot dat euthanasie voor hem de enige oplossing was.

Wanneer de nieuwe documentaire ‘Dokter Kees’ verschijnt, is nog niet bekend.

Omroep Tilburg