Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Studenten kunnen financiële vergoeding krijgen in energiekosten

Foto: Collin Beijk

Stichting Ondersteuningsfonds Tilburg (TOF) gaat inwoners van Tilburg en omgeving, die in de problemen raken door de hoge energiekosten, financieel helpen. Inwoners die eerder geen recht hadden op de energietoeslag, zoals studenten, kunnen gebruik maken van een vergoeding.

Wie niet genoeg geld overhoudt om van te leven en de woonlasten te betalen, komt in aanmerking voor een financiële vergoeding via een vergoeding van TOF. Volgens een woordvoerder van de stichting is de vergoeding bedoeld voor mensen die eerder wel de vaste lasten konden betalen, maar nu in de knel komen. Dit zijn vaak studenten en huishoudens met een hoger inkomen.

Vergoeding aanvragen
Het aanvragen van de vergoeding gaat via een hulpverlener: “Inwoners kunnen het niet zelf aanvragen. Een begeleider of bewindsvoerder van organisaties als De Vonk en ContourdeTwern kunnen namens inwoners de aanvraag bij ons doen”, aldus de woordvoerder. Inwoners die nog geen hulpverlener hebben, kunnen zich aanmelden bij het AdviesPunt van CountourdeTwern.

De vergoeding is een gift van maximaal € 200,- per maand, voor maximaal zeven maanden. De vergoeding loopt vanaf juni tot aan het eind van 2022. “Het bedrag kan ook op minder uitkomen. We vragen hoe dan ook het geld niet terug en de vergoeding telt ook niet mee als inkomen.” Hulpverleners kunnen tot 2 september 2022 een aanvraag doen namens inwoners van de gemeente Tilburg.

Edita Saakian