Enorme stroomstoring Tilburg, ook omliggende dorpen en Efteling getroffen

Chaos op de N65 bij Oisterwijk en Udenhout (foto: SQ Vision / Toby de Kort)

Delen van Tilburg en omliggende dorpen zitten op dit moment zonder stroom. Op Twitter gaat het los over de stroomstoring en de niet-bereikbare helpdesk. Ook in de Efteling is de stroom uitgevallen en het is chaos op de N65.

De stroomstoring werd voor het eerst gemeld rond 14:20 uur. Inmiddels stuurde Enexis een tweet de wereld in waaruit blijkt dat er bijna veertigduizend klanten zonder stroom zitten.

Ook de stoplichten op de N65 zijn uitgevallen, waardoor er sprake is van een flinke chaos. Overal op de kruispunten staan auto’s.

Tilburg en omgeving
Verschillende mensen uit Tilburg en omliggende dorpen vragen op Twitter of er meer mensen last hebben van de stroomstoring. Al snel blijkt dat er veel mensen zonder elektriciteit zitten.

Uit berichten op Twitter blijkt dat ook de Efteling zonder stroom zit. Alle attracties zouden stilstaan, waaronder ook de Python. Beelden daarvan zijn hieronder te zien.

Monteurs onderweg
Enexis laat weten dat er inmiddels monteurs onderweg zijn om de storing op te lossen. Hoe lang dat precies gaat duren, is nog niet bekend.

Pieter Soethout