ETZ biedt afgestudeerde verpleegkundigen een vast contract aan

Studenten krijgen de dag na het succesvol afronden van de studie een contract voor onbepaalde tijd aangeboden.

Het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) gaat net afgestudeerde verpleegkundigen een vast contract voor onbepaalde tijd aanbieden. Dat is belangrijk, omdat er krapte heerst op de arbeidsmarkt en er veel vacatures zijn, vertelt een beleidsadviseur.

Naar verwachting studeren er dit jaar 140 studenten verpleegkunde af. Zij lopen op dit moment allemaal stage in het ziekenhuis. Zodra zij klaar zijn met hun studie kunnen ze meteen aan de slag in het ETZ. Het liefste fulltime, maar ze mogen zelf kiezen hoeveel uren ze willen werken.

Vast contract voor onbepaalde tijd
De afgestudeerde verpleegkundigen krijgen meteen een vast contract voor onbepaalde tijd. Beleidsadviseur van het Leerhuis in het ETZ, Sacha van Dijk, legt uit dat ze hoopt dat de verpleegkundigen meteen fulltime komen werken. “We zien graag dat de afstudeerders meteen aan de slag gaan. Dan zijn ze namelijk beschikbaar in de zomermaanden. Vakantie kan dan bijvoorbeeld uit worden gesteld tot in het najaar.”

De krappe arbeidsmarkt zorgt ervoor dat er genoeg vacatures openstaan bij het ETZ. Het aanbieden van een vast contract is dan ook iets wat het ziekenhuis de komende jaren wil blijven doen.

Pieter Soethout