Speciale milieu-actiedag in omgeving Tilburg

TILBURG – De politie heeft dit weekend tijdens een speciale milieu-actiedag in de gemeenten Tilburg, Oisterwijk, Hilvarenbeek en Udenhout een flinke stapel bekeuringen uitgedeeld. Deze boetes werden onder andere uitgeschreven voor gestort hennepafval en gedumpte asbestplaten. Dit liet de politie maandag weten.

Afgelopen zaterdag ging de politie met asbestspecialisten van de gemeente Tilburg, boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren) uit Tilburg, Oisterwijk en Hilvarenbeek en medewerkers van het Brabants Landschap op zoek naar milieu-overtredingen. De actie was door de instanties bedacht om het onderling contact tussen hen te versterken en het leverde meteen resultaten op.

Hennep

In een natuurgebied aan de Kalverstraat in Tilburg werd gedumpt afval gevonden. In dit afval bleek hennepafval verstopt te zitten. Dankzij onderzoek kon er uitgevogeld worden wie het afval daar had gedumpt. De persoon in kwestie is door de politie gehoord en heeft meerdere bekeuringen mogen betalen. Vervolgens mocht hij de troep die hij gedumpt had zelf nog opruimen ook.

Asbestplaten

In Hilvarenbeek werd op de Roovertseheide op verschillende plaatsen ook illegaal gestort afval gevonden. Tussen dit gedumpte afval zaten ook asbestplaten die door de gemeente moesten worden opgeruimd. Wie de platen daar had gedumpt is niet bekend, de politie heeft een onderzoek gestart.

Verder werden er ook nog wat kleine bekeuringen uitgedeeld voor wat kleine overtredingen. Een aantal vissers kregen een bekeuring voor vissen zonder visakte, een motorrijder voor illegaal crossen en twee parasailers bij Udenhout omdat ze op wilden stijgen uit een weiland waaruit dat niet toegestaan was.

Omroep Tilburg