SEH TweeSteden voortaan dicht van 20.00 tot 08.00 uur

Tilburg – In aanloop naar de volledige sluiting van de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) op locatie ETZ TweeSteden gaat het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg vanaf zaterdag 1 september over tot een gedeeltelijke sluiting van deze SEH aan de Dr. Deelenlaan. De SEH op locatie TweeSteden gaat dicht van acht uur ’s avonds tot acht uur ’s ochtends.

De sluiting geldt niet voor patiënten met hartklachten die door de huisarts of Huisartsenpost naar het ETZ zijn doorverwezen. Deze patiënten worden altijd op de locatie ETZ TweeSteden opgevangen.

Aanleiding voor deze maatregel is het tekort aan SEH-verpleegkundigen, waardoor de dienstroosters voor de maand september niet kunnen worden ingevuld.

Het ETZ realiseert zich dat de sluiting gevolgen heeft voor de patiënten, maar door de gedeeltelijke sluiting kan de spoedzorg op locatie ETZ Elisabeth onveranderd worden gegarandeerd. De maatregel heeft dus geen gevolgen voor de SEH op locatie ETZ Elisabeth, eveneens in Tilburg. Deze SEH aan de Hilvarenbeekseweg blijft zeven dagen per week en 24 uur per dag open voor spoedpatiënten met een acute zorgvraag.

Het is sowieso nooit de bedoeling dat patiënten op eigen initiatief naar het ETZ komen. Zij worden dringend verzocht bij spoed in avond, nacht en weekend de Huisartsenposten Midden-Brabant te bellen, via 0900-33 22 222. Of 112 (ambulance), als elke seconde telt.

Foto: ETZ Fotografie & Film/Marc van Geijn

Omroep Tilburg