Challenge op Pieter Vreedeplein: gratis donuts

Tilburg – Tot dinsdag middernacht kon men zich nog aanmelden voor een ludieke actie van het Amerikaanse donut- en koffierestaurant Dunkin’ Donuts. Het restaurant aan het Pieter Vreedeplein opent namelijk officieel zijn deuren op woensdag 22 augustus om 7:00 uur ’s ochtends.

De eerste honderd bezoekers krijgen een jaar lang gratis donuts. Wat moest je daarvoor doen?  De nacht uitzitten tot aan de officiële opening. Degenen die het volhouden om de hele nacht te bivakkeren op een paar vierkante meter tot 7:00 uur in de ochtend, zijn de gelukkige winnaars van die donuts.

Rond middernacht kwamen er nog enkele laatste deelnemers zich aanmelden. The game was on. Sommigen zaten er al vroeg in de avond en waren goed voorbereid met pop-uptentjes, kampeerspullen, versnaperingen en Bluetooth-apparaten. Zo ontstond er op het plein een minifestivalsfeertje. Er was zelfs nog ruimte voor een potje voetbal. En toen bleek dat een van de deelnemers jarig was, ging dat zeker niet onopgemerkt voorbij op de sfeervolle minicamping.

Het team van de donutgigant gaat nog door tot in de late uurtjes met de laatste voorbereidingen voor de officiële opening, en uiteraard ook om de donutliefhebbers te steunen.

Voor de ijsliefhebbers was er ook een challenge, zij worden extra op de proef gesteld. Voor een jaar lang gratis ijs moet men het tot 12:00 uur ’s middags volhouden.

fotocredits: Angelique Cornelissen

Omroep Tilburg