Scouting Berkel-Enschot met handen in het haar

Scouting Berkel-Enschot in de Wijk Ruiven in het dorp Berkel-Enschot | Foto: Omroep Tilburg

De scouting in Berkel-Enschot zit in een lastige situatie. Over anderhalf jaar moeten ze hun huidige locatie, een oude tennishal, verlaten. Het huurcontract loopt af en een nieuwe overeenkomst is financieel onhaalbaar voor de vereniging.

“Ons huurcontract loopt af per 1 januari 2026. Ondanks vele gesprekken met onze huidige verhuurder, kunnen we het niet eens worden over een nieuwe huurprijs,” vertelt Claudia Vermeulen, bestuurslid van Scouting Berkel-Enschot. “De nieuwe eigenaar wil een commercieel tarief dat vijf keer hoger ligt dan wat we nu betalen. Dat kunnen we als vereniging niet dragen.”

Al een jaar in gesprek

De scouting is al een jaar in gesprek met de gemeente om een nieuwe locatie te vinden. “We zijn met de gemeente in gesprek over terreinen, maar er is nog geen definitieve locatie toegewezen”, zegt Vermeulen. De gemeente geeft aan na de zomer in gesprek te gaan met de scouting over de eventuele bebouwing. “Dan gaan we ook de nadere invulling met elkaar bespreken. Het doel is om in de loop van volgend jaar naar de nieuwe locatie te vertrekken”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Zelf regelen

De scouting moet zelf het ontwerp en de bouw van de nieuwe blokhut regelen, wat een grote uitdaging is voor deze vrijwilligersorganisatie. Ze zijn daarom dringend op zoek naar iemand die hen kan helpen met het ontwerp tegen een vriendelijke prijs. “We hebben hulp nodig om dit te realiseren. Het is een groot project en we hebben nog veel te doen,” zegt Vermeulen.

Ondertussen blijft de scouting hopen op een snelle oplossing, zodat ze hun activiteiten voor de kinderen kunnen voortzetten zonder onderbreking.

LEES OOK:
Scouting Sint Jan uit Moergestel viert 60-jarig bestaan

Tristan Kans