Nieuwe sporthal voor Gilze: ‘Het zal er een stuk groener uit gaan zien’

Onthulling van het bord van de nieuwe sporthal
Onthulling van het bouwbord van de nieuwe sporthal (Bron: Jacomijn Dijkers)

In Gilze gaat de bouw van de nieuwe, duurzame sporthal toch echt van start. De eerste stenen worden na de zomervakantie gelegd. Op woensdag 3 juli werd de start van de nieuwbouw gevierd met het onthullen van het bouwbord van de toekomstige sporthal.

Om de aankomende start van de bouw te vieren onthulde wethouder Corné Machielsen het bouwbord bij de bouwplaats. De nieuwe sporthal zal door aannemer BINX Smartility gebouwd worden in opdracht van de gemeente. ‘’In week 34 start de aannemer met het bouwen”, geeft de woordvoerder van de gemeente Gilze en Rijen aan.

Duurzaam

Er komt een stuk meer groen bij de nieuwe sporthal. “Op deze plaats waar Gilze al zoveel mooie sportherinneringen heeft gemaakt, gaan we nu werken aan een mooie, nieuwe sporthal waarin alle verenigingen een thuis vinden. Door de duurzame bouw kunnen we heel wat toekomstige sportgeneraties bedienen”, geeft Machielsen aan.

Verwachting

Het is de verwachting dat de sporthal in juli van 2025 klaar zal zijn. “De aannemer heeft een realistische planning gemaakt”, laat de woordvoerder weten. De inrichting van de nieuwe hal zal in de zomervakantie van 2025 plaatsvinden. Zodat de scholen en sportverenigingen vanaf het sportseizoen 2025-2026 gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe sporthal. Zodra de nieuwe hal gebruikt zal worden door de sportverenigingen, wordt de tijdelijke blaashal op sporthal Verhoven afgebroken.

LEES OOK:
Gilze en Rijen gaat volledig over op lantaarnpalen met ledverlichting

Eline Smits