Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Scooterrijder slaat op de vlucht en botst tegen een politieauto

Een scooterrijder en zijn passagier die achtervolgd werden door een politie-eenheid zijn tegen een te hulp schietende politieauto gebotst.

Een scooterrijder en zijn passagier zijn afgelopen nieuwjaarsnacht tijdens een achtervolging door de politie tegen een te hulp geschoten politieauto gereden. Ook rennend lukte het ze niet de agenten van zich af te schudden. De Tilburgse bestuurder van 21 kreeg meerdere processen-verbaal aan zijn broek.

De achtervolging begon die nacht om half vier op de Trouwlaan. Agenten zagen daar een scooter rijden met twee opzittenden. De scooter had geen kentekenplaat en ze besloten dit te onderzoeken. De scooterrijder dacht daar alleen anders over en hij ging er samen met zijn passagier vol gas vandoor.

Een andere politie-eenheid besloot te helpen, reed de scooter tegemoet en ging stilstaan op de weg. Zo sloten ze de scooter in. Maar in plaats van te remmen botste de scooter tegen de stilstaande politieauto.

Beide mannen probeerden ook nog te voet te vluchten. Toch konden ze al snel worden ingerekend. De scooterrijder heeft dus inmiddels processen-verbaal aan zijn broek gekregen, de passagier wordt als getuige aan de tand gevoeld.

Kees-Luc Simons