Scholen geven massaal buiten les tijdens de Nationale Buitenlesdag

Landelijk besteden scholen aandacht aan de Nationale Buitenlesdag, zo ook de scholen in Tilburg. Zij hebben op een creatieve manier de schoolvakken een fris tintje gegeven door de lessen anders vorm te geven buiten de klaslokalen.
Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – Dinsdag 22 september was het weer zover, de Nationale Buitenlesdag 2020. Diverse scholen in Tilburg hebben extra aandacht besteed aan deze dag en er inspiratie uit gehaald. De frisse lucht, beweging en creatieve manier van les krijgen zou voor een betere prestatie zorgen bij de kinderen.

Landelijk besteden scholen aandacht aan de Buitenlesdag, zo ook de scholen in de stad Tilburg. Zij hebben op een creatieve manier de schoolvakken een fris tintje gegeven door de lessen anders vorm te geven buiten de klaslokalen. Een voorbeeld hiervan is de Tilburgse basisschool de Borne, zij zijn namelijk geïnspireerd geraakt door de Nationale Buitenlesdag en geven nu zo veel mogelijk buiten les. De basisschool probeert met zo veel mogelijk attributen die ze buiten kunnen vinden de kinderen vakken als rekenen en taal aan te leren. Dit kan door middel van stoepkrijt, een parcours en woordspelletjes. 

Basisschool de Borne 

Door middel van verschillende buitenspelletjes geven ze op basisschool de Borne nu regelmatig buiten les. Leerkracht Amber van Poppel van groep 3 en 4 laat weten: ‘’We zijn zeker als basisschool geïnspireerd geraakt door de Nationale Buitenlesdag. Dus ik vind het goed voor andere leerkrachten op scholen om sowieso ook eens mee te maken.’’ De kinderen zijn enthousiast over de buitenlessen en kunnen hier actief bezig zijn terwijl ze tegelijkertijd vakken als rekenen en taal aan het leren zijn.

Janneke Timmermans