Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Schietincidenten omgeving Tilburg worden onderzocht

Het gaat bij de schietincidenten in kwestie eerst om een incident in Waalwijk, waar een woning meerdere malen is beschoten. In Tilburg vinden de andere twee incidenten plaats. Het ene toen een auto meerdere keren is beschoten op de Van Mierisstraat en het andere toen een kapperszaak aan de Korvelseweg is beschoten.
De kapperszaak aan de Korvelseweg is beschoten | Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – De recherche van Tilburg heeft de handen vol aan het onderzoek van drie schietpartijen afgelopen tijd in Waalwijk en Tilburg. Vermoedelijk is er een link met internationale drugshandel.

Het gaat bij de schietincidenten eerst om een incident in Waalwijk in de nacht van 16 op 17 mei aan de James Ensorstraat, waar een woning meerdere malen is beschoten. In Tilburg vinden de andere twee incidenten plaats. Het ene op donderdagmiddag 4 juni toen rond de klok van drie een auto meerdere keren is beschoten op de Van Mierisstraat en het andere in de nacht van 6 op 7 juni toen een kapperszaak aan de Korvelseweg is beschoten. Bij de Van Mierisstraat vluchten de verdachten met een donkere auto, op de Korvelseweg gaan de verdachten weg in een witte auto. Er is niet veel later een Kalasjnikov vuurwapen aangetroffen op de openbare weg.

Internationale drugshandel

De recherche bekijkt of er een link is met de internationale drugshandel. Het onderzoek is nog in volle gang, en eerder is er al buurtonderzoek gedaan, met getuigen gesproken, zijn er verschillende mensen gehoord en zijn er camerabeelden onderzocht.

Rick Kraaijeveld