Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Safaripark Beekse Bergen opent groot gorilla-eiland

Hilvarenbeek – Beekse Bergen viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Ter ere hiervan is onlangs al het unieke Safari Resort geopend waar bezoekers ‘tussen de wilde dieren’ kunnen overnachten. Ook in het Safaripark zelf is veel geïnvesteerd dit jaar. Vrijdag opende het Safaripark een volledig nieuw entreeplein en een groot gorilla-eiland voor het publiek.

De gorilla’s hebben met het eiland een groter leefgebied gekregen. In de coltanmijn, die naast het eiland ligt, wordt met interactieve educatie aandacht gevraagd voor de ernstige bedreiging van de westelijke laaglandgorilla. Dit komt mede door de grondstof coltan, die wordt gebruikt om mobiele telefoons te produceren. Voor de winning van coltan worden enorme stukken regenwoud vernietigd; het leefgebied van duizenden gorilla’s.

Abonnementhouders van Beekse Bergen kregen 31 mei ’s avonds al een preview van de nieuwe gebieden. Samen met General Manager Niels de Wildt introduceerde ambassadrice van Gorilla Stichting Nederland actrice Miryanna van Reeden het gorilla-eiland. Tijdens het inleveren van de oude telefoon van Miryanna werden aanwezigen opgeroepen hetzelfde te doen. Vanaf heden kan iedere bezoeker van het park oude mobiele telefoons inleveren die vervolgens opgestuurd worden om coltan uit te verkrijgen, zodat dit niet onnodig gewonnen hoeft te worden.

Omroep Tilburg