Parkeervakken voor scooters en brommers in binnenstad

Tilburg – De blauwe fietsparkeervakken die nu een jaar in gebruik zijn, werken prima. Fietsen mogen er hoogstens een uur staan. De blauwe vakken zijn niet bedoeld voor bromfietsen en scooters, die krijgen nu een eigen plek.

Maandag 4 juni start men met de aanleg van de parkeervakken. In de binnenstad worden negentig witte parkeervakken voor bromfietsen en scooters gerealiseerd. Deze vakken hebben geen tijdslimiet en komen op acht plekken waar vaak wordt geparkeerd.

Brommers en scooters kunnen ook worden geparkeerd in de bromfietsstalling van de Tivoli-garage (1 euro per keer). Vanwege brandgevaar is het stallen van scooters en bromfietsen in de fietsenstallingen niet toegestaan.

Scooters en brommers die in het voetgangersgebied staan zorgen voor veel overlast. De nieuwe stallingsplaatsen moeten daaraan een einde maken.

De locaties van de bromfietsvakken zijn: in de taxistrook van de Heuvelring (ter hoogte van The Gallery), in de Telegraafstraat (bij SushiPoint), bij Pathé, op het Piusplein (in de taxistrook van de Paleisring (naast Domino’s), op de Schouwburgring (achter Lunchroom Carrousel), op de Spoorlaan (Stadswinkel centrum), bij de tijdelijke fietsenstalling op het Burgemeester Stekelenburgplein en bij de Willem II-passage (bij RAW).

Omroep Tilburg