Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Safaripark Beekse Bergen maakt zich op voor heropening

TILBURG – Voorlopig blijft safaripark Beekse Bergen nog dicht, maar achter de schermen maakt het park zich op voor een heropening. Een dagje uit naar het park zal er de komende tijd wel wat anders aan toegaan dan voor de coronacrisis.

Bij de voorbereidingen worden de regels van het RIVM in acht genomen, zoals het waarborgen van de anderhalve meter afstand, plexiglas om het personeel te beschermen en het hanteren van looproutes door het park. De Beekse Bergen is al enkele weken druk in gesprek met de veiligheidsregio en de gemeente Hilvarenbeek om de heropening zo goed mogelijk te laten verlopen.

Als het park weer opent, moeten bezoekers online aangeven wanneer zij naar het park komen. Op die manier zorgt men ervoor dat er niet te veel mensen tegelijk aanwezig zijn. De registratie geldt voor alle bezoekers, dus ook voor abonnementhouders.

Exclusief dagje Beekse Bergen

Wanneer het park weer open gaat, zal ook de horeca weer openen. Wel wordt er gewerkt met een afhaalsysteem. Bezoekers kunnen bij de restaurants in het park hun bestelling doorgeven, afhalen en vervolgens in het park consumeren. Het vakantiepark en dierenbos zijn al wel open.

“Een dagje uit naar Beekse Bergen zal dus een stuk exclusiever zijn”, laat Rens Willemsen, General Manager van het park, weten.

Openingsdatum inmiddels bekend

Donderdagavond laat maakte het safaripark bekend dat de poorten van het park op 25 mei weer open gaan.

Rick Kraaijeveld