Ruim 19.000 boetes sinds invoering trajectcontrole op N260 bij Tilburg

De Midden-Brabantweg in Stadsdeel Tilburg-Noord | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Sinds de invoering van trajectcontrole op de N260 bij Tilburg zijn al 19.396 boetes uitgeschreven. Dat blijkt uit gegevens van het Openbaar Ministerie die de NOS heeft opgevraagd. Op maandag 16 november vorig jaar ging de trajectcontrole op de Burgemeester Letschertweg van start.

Daarmee staat de N260 in de top vijf van N-wegen met meeste uitgedeelde boetes. De Tilburgse weg staat op plek vier. De meeste boetes zijn uitgedeeld op de N325 bij Arnhem tussen Westervoortsedijk en Huissen: 36.442. De cijfers lopen tot en met 30 april van dit jaar.

In totaal zijn zo’n 200.000 boetes uitgedeeld op negentien N-wegen, schrijft de NOS. Maandag volgt de twintigste en de laatste trajectcontrole op de N205 in de buurt van Hoofddorp.

“Met een trajectcontrole wordt er minder hard gereden.”

Provinciale wegen zijn de gevaarlijkste wegen van Nederland, aldus het OM. Zo’n kwart van de verkeersdoden valt op provinciale wegen terwijl maar 6 procent van de wegen in Nederland een provinciale weg is.

“Het is dus belangrijk dat de wegen daar veiliger worden gemaakt”, zegt officier van justitie Lindi van Hemert tegen de NOS. “Met een trajectcontrole wordt er minder hard gereden en daardoor is de weg dus veiliger.”

Omroep Brabant