Roltrap station Tilburg kapot en dat duurt nog wel even

De kapotte roltrap bij spoor 1 op station Tilburg.

De roltrap bij perron 1 op station Tilburg kan de komende weken nog niet gemaakt worden. Dat heeft, volgens een woordvoerder van de NS, te maken met de lange levertijd van de nieuwe onderdelen.

“Het klopt hij al even kapot is”, aldus de woordvoerder. “Ruim een week geleden is de roltrap stil komen te staan. De aandrijving is kapot en het vervangen hiervan is geen kleine klus.”

Lange levertijd
Daarbij komt ook nog dat de onderdelen op dit moment een langere levertijd hebben. “Het duurt naar verwachting nog ongeveer een maand, voordat de roltrap gemaakt wordt. In de tussentijd werkt de lift nog wel gewoon en kunnen mensen ook nog met de trap.”

Er is ook een schuifdeur kapot en volgens de woordvoerder zijn de onderdelen hiervan al besteld, maar ook nog niet binnen. Ook is een van de draaideuren van de fietsenstalling niet in gebruik, maar dit heeft te maken met de werkzaamheden aan het nieuwe perron.

Vierde perron
Als alles meezit, is het vierde perron van station Tilburg nog deze zomer klaar. In juli en augustus kunnen reizigers op sommige momenten overlast verwachten, maar wanneer dit precies zal zijn, is nog niet bekend. Er rijden dan in ieder geval minder of soms zelfs helemaal geen treinen.

LEES OOK: Station Tilburg heeft vanaf zomer 2023 een vierde perron

Pieter Soethout