Robbemond: “Groningen voelt druk die wij een jaar geleden voelden”

Het nieuwe thuisshirt van Willem II (foto: Robey Sportswear & Willem II)

Willem II neemt het zondagmiddag in het hoge noorden op tegen FC Groningen. De Tilburgers begonnen redelijk aan dit seizoen met een gelijkspel tegen FC Eindhoven en een overwinning tegen FC Dordrecht.

De laatste keer dat de Tilburgers en Groningers tegenover elkaar stonden was twee jaar geleden in de Eredivisie. In eigen huis gingen de Tricolores er met de punten vandoor, maar uit werd met 1-0 verloren.

Ongeslagen
Het is nog vroeg in het seizoen, maar Willem II verloor dit jaar nog niet. De teller staat op vier punten en daar hopen de Tricolores er tegen FC Groningen nog drie aan toe te voegen. Dan zou Willem II ongeslagen blijven en blijft koploper Roda JC in zicht. De club uit Limburg won de eerste twee wedstrijden van het seizoen en staat daarmee bovenaan.

FC Groningen won de eerste wedstrijd met 4-1 van de talenten van Ajax. Daarna stond de – op papier makkelijke – wedstrijd tegen Jong Utrecht op het programma. De beloften uit de Domstad werden vorig jaar namelijk laatste met een achterstand van acht punten op de nummer 19. Toch ging kersverse KKD-club FC Groningen met 1-0 onderuit.

FC Groningen heeft maar één doel en dat is direct terugkeren naar de Eredivisie. Zo’n nederlaag als vorige week kan volgens trainer Robbemond een flinke tik zijn. “Groningen voelt nu de druk die wij afgelopen seizoen ook hadden, zeker na de wedstrijd van afgelopen maandag. Het is de vraag hoe Groningen daarmee omgaat.

Afwezigen
Bij de Tilburgers ontbreekt een aantal spelers. Dani Mathieu, Jelte Pal, Zico Soree en Nick Doodeman zijn geblesseerd. Ringo Meerveld is nog een twijfelgeval, omdat hij ziek is. Jeredy Hilterman trainde vrijdag voor het eerst mee. Of hij gaat spelen laat Robbemond nog in het midden.

Pieter Soethout