Politieteam Tilburg-Centrum opent virtueel politiebureau

TILBURG – De politie in Tilburg start vanaf deze maandag met een virtueel politiebureau. In het digitale bureau kan aangifte worden gedaan, net als in een normaal politiebureau. De politie merkt dat steeds minder mensen naar buiten willen in verband met het coronavirus. Het virtuele bureau, het eerste in zijn soort in Nederland, moet daar een oplossing voor bieden.

Agent Koen Simmers is één van de agenten achter het virtuele bureau.  Samen met zijn collega’s, echte agenten dus, worden onder andere via Facebook vragen beantwoord en kunnen er meldingen worden gedaan. Eventueel worden mensen dan gebeld, zodat gevoelige informatie niet via Facebook gedeeld hoeft te worden.

Het virtuele bureau gaat volgens Koen niet ten koste van het werk op straat. “Wij beheren het met een aantal agenten die geblesseerd thuis zitten en niet in uniform op straat kunnen werken.” Ook aangifte doen op de ‘oude’ manier blijft gewoon mogelijk. Wel roept de politie op om bij spoed altijd 112 te bellen.

Update

Het virtuele politiebureau is inmiddels gesloten. Het politieteam Tilburg-Centrum laat weten dat er door de politie voor is gekozen om alles centraal te gaan regelen

Tijmen Moelker