Politie zoekt man die BOA aanreed op Wagnerplein

De politie is op zoek naar een man die een Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) aanreed op het parkeerterrein van het Wagnerplein. Dit gebeurde nadat de man werd aangesproken op het feit dat hij op een laden en lossen plek parkeerde. De man negeerde de BOA en reed hem vervolgens tegen zijn been en buik.

De BOA was donderdagmiddag in de buurt van het Wagnerplein. Daar ziet hij een man parkeren op een plek waar dat eigenlijk niet mag. De strook waar hij zijn auto wegzet, is alleen bedoeld voor laden en lossen. Na een poosje te hebben gewacht, spreekt de BOA de man aan. De bestuurder van de auto trekt zich hier niets van aan.

Man negeert BOA
De man loopt zonder te reageren een winkel in. Dat is voor de BOA de reden om een boete uit te schrijven. Nadat de automobilist terug uit de winkel komt, vraagt de BOA naar zijn legitimatie. Opnieuw negeert de man de BOA volledig. Hij stapt in en rijdt weg, maar raakt hierbij het been en de buik van het slachtoffer. Hierbij loopt hij geen ernstige verwondingen op.

De politie is op zoek naar een man tussen de zestig en zeventig jaar oud. Op het moment van de aanrijding met een Citroën C2 draagt de man een bril, een zwarte jas en een donkere spijkerbroek. Hij was rond de 1.80 meter lang, een gezet postuur en gladgekamd, grijs haar. De politie de man op zich te melden.

Pieter Soethout