Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Politie sluit verband tussen schietincidenten in Tilburg niet uit

TILBURG – Het waren geen rustige dagen voor de Tilburgse politie. In drie dagen tijd zijn er drie schietincidenten gemeld, waarbij in één van de gevallen een persoon gewond is geraakt. De politie denkt dat er een verband is tussen minstens twee van deze schietpartijen, maar kan daarover nog geen definitief uitsluitsel geven.

Donderdag vond de eerste schietpartij plaats. Toen werd een auto met twee inzittenden beschoten in de Van Mierisstraat, vlakbij Ringbaan Oost. Vrijdag werd een 42-jarige man voor de ogen van zijn tienjarige zoon neergeschoten in de Dolomietenweide in de wijk Groenewoud. De man raakte daarbij gewond en moest worden meegenomen naar het ziekenhuis. De dag erop, in de nacht van zaterdag op zondag, werd er geschoten in de Korvelseweg. Dit keer was het geen persoon, maar een kapperszaak dat het doelwit vormde. Een bovengelegen appartement werd ook geraakt.

Mogelijk verband

Kapper Ilias Amawa vertelt dat hij erg geschrokken is van het feit dat zijn zaak is beschoten. Maar het begon eigenlijk met een kennis van Amawa, wiens naam op het raam van de kapperszaak was gespoten. “Ik belde hem op om te vragen waarom dat was. Hij zei toen dat hij de politie ging bellen omdat donderdag iemand voor zijn huis heeft geprobeerd om hem neer te schieten.” De kennis van Amawa denkt dat de kapsalon van Amawa is beschoten, omdat hij regelmatig in de zaak te vinden is. De eerdere beschieting waar de kennis het over heeft, zou gaan over afgelopen donderdag, toen een auto werd beschoten. De kennis zou één van de inzittenden van de auto zijn geweest.

Ook de politie kent het verhaal van de kapper en zijn kennis. Toch staat volgens een woordvoerder op dit moment nog niet voldoende vast om de zaken definitief met elkaar in verband te brengen. “Maar een verband wordt ook zeker niet uitgesloten”, zo laat de woordvoerder weten. Ook wordt nog uitgezocht of deze twee schietpartijen te maken hebben met de beschieting van een 42-jarige man in de Dolomietenweide.

Kapper Ilias maakt zich op het moment druk over andere dingen. “Het is nu mijn probleem dat ik mij hier niet veilig voel. Ik zorg altijd goed voor mijn klanten, ik werk hier al vijftien jaar. Ik wil dat er niets gebeurt met mijn klanten en mijn buren.”

Tijmen Moelker