Politie houdt verdachten openlijke geweldpleging aan

Tilburg – De politie is volop bezig met het onderzoek naar een openlijke geweldpleging in een eetgelegenheid in de Jupiterstraat op vrijdagmiddag 23 november. Een groep mannen wordt ervan verdacht in de zaak een 24-jarige man en een 27-jarige man uit Tilburg te hebben mishandeld. Beide mannen raakten gewond.

De 24-jarige man zou, terwijl hij bij de kassa stond, hebben gehoord dat een groep mannen hem beledigde en sprak de mannen erop aan. De mannen zouden hier agressief op hebben gereageerd.

Een 27-jarige man kwam de 24-jarige man te hulp, waarna de groep mannen zich tegen het tweetal keerde en hen zou hebben mishandeld. De politie was snel ter plaatse en kon direct een 57-jarige man uit Tilburg aanhouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Hij moest op het politiebureau meewerken aan een ademanalyse en bleek onder invloed van alcohol te zijn (uitslag 625 µg/l).

De politie zette het onderzoek voort en kon vrijdagavond omstreeks 22.00 uur buiten heterdaad elders in Tilburg een 54-jarige man uit Tilburg en een 49-jarige man uit Tilburg aanhouden. De mannen hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden zaterdag verhoord.

Omroep Tilburg