Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Poging beroving op Burgemeester Stekelenburgplein, verdachte zit nu vast

TILBURG - Politiemensen hielden in de nacht van woensdag op donderdag rond 00:10 uur een 43-jarige man aan voor een poging tot beroving. Enkele minuten eerder probeerde hij op het Burgemeester Stekelenburgplein een vrouw te beroven. De man zit vast.
Foto: Politie

TILBURG – Politiemensen hielden afgelopen nacht rond 00:10 uur een 43-jarige man aan voor een poging tot beroving. Hij probeerde namelijk enkele minuten eerder bij het station een vrouw van haar spullen te beroven.

De politie ontving rond middernacht een melding dat er zojuist een poging tot beroving plaats had gevonden op het Burgemeester Stekelenburgplein. Het slachtoffer vertelde dat ze door een man meerdere keren was bedreigd en dat ze haar spullen af moest staan. Nadat beveiligers van het naastgelegen treinstation haar richting op kwamen gelopen, ging de verdachte er zonder buit vandoor.

Politiemensen zagen even later een man lopen die voldeed aan het signalement van de verdachte. De 43-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is toen op het NS-plein aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Hij zit nu vast, en rechercheurs die de zaak onderzoeken verhoren hem.

Kees-Luc Simons