Overvaller opgepakt die oudere vrouw in haar huis beroofde

Foto: Politie

De politie heeft dinsdagmorgen een 47-jarige Tilburger opgepakt voor een woningoverval. De verdachte werd thuis van zijn bed gelicht. Hij wordt ervan verdacht 24 oktober vorig jaar een oudere dame in haar huis beroofd te hebben.

De politie spreekt van een ‘laffe overval’. Er werd oktober vorig jaar rond zeven uur ’s avonds bij de vrouw aangebeld. Toen ze opendeed, werd de deur meteen verder opengeduwd waarna een man binnenkwam. Hij maakte haar hardhandig duidelijk dat hij geld wilde.

Ketting
Alleen de vrouw had geen contant geld in huis en de overvaller pakte maar een ketting van haar hals en wilde ook haar oorbellen hebben. Toen hij er daarvan een had gekregen, schreeuwde het oudere slachtoffer om hulp.

Daarvan schrok de overvaller zo, dat hij op de vlucht sloeg. Terwijl hij ervandoor ging bedreigde hij het slachtoffer. De vrouw is erg geschrokken van de overval en hield er een blauwe plek aan over.

Sporen
De politie startte daarna een onderzoek en ook via het opsporingsprogramma Bureau Brabant werd aandacht gevraagd voor de zaak. Dankzij de gevonden sporen kon de overvaller uiteindelijk geïdentificeerd en opgepakt kon worden.

LEES OOK: Oudere vrouw thuis beroofd in Tilburg, dader vlucht oorbel en ketting

Collin Beijk