Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Overtuigend Willem II haalt tweede thuiszege op rij

Foto: Omroep Tilburg

In een sfeervol Koning Willem II stadion won Willem II maandagavond met 3-0 van FC Eindhoven. Door de tweede thuis overwinning op rij stijgen de Tricolores naar de vijfde plek op de ranglijst.

Willem II ging maandagavond verder waar het vrijdagavond gebleven was. Vol gas werd de eerste helft gestart, waarin de Tilburgers vroeg druk zette op de verdediging van FC Eindhoven. Dit resulteerde in de 10e minuut al in een voorsprong voor de Tricolores.

Grote kans
Elton Kabangu won na een hard duel de bal, gaf een harde, lage voorzet op Jizz Hornkamp die de bal feilloos achter de keeper van FC Eindhoven schoof. Ondersteund door een kolkende King Side ging Willem II opzoek naar een tweede goal. Maar de Tilburgse ploeg vergat zichzelf, zoals al vaker dit seizoen, te belonen.

Het eerste kwartier van de tweede helft verliep rommelig en na een uur spelen kreeg FC Eindhoven dan ook een grote kans. Willem II coach Reinier Robbemond schudde zijn ploeg wakker. Hij haalde in de 67ste minuut  Max Svensson en Jizz Hornkamp van het veld voor Dani Mathieu en Jeremy Bokila.

Invallers goud waard
Die laatste schoot meteen al bij zijn eerste balcontact de bal op de paal. Drie minuten later viel de bevrijdende 2-0 door een van richting veranderd schot van Dani Mathieu.

Een paar minuten voor tijd frommelde Jeremy Bokila zich langs de verdediging van FC Eindhoven en zette met een mooie beweging hun keeper op het verkeerde been. Hij schoot de 3-0 binnen waarna het hele stadion ontplofte en meteen keihard het Bokila-lied begon te zingen.

Aanstaande vrijdag speelt Willem II om 20.00 uur haar derde thuiswedstrijd op rij, tegen FC Dordrecht.

LEES OOK: Assistent Reinier Robbemond wordt nu hoofdtrainer bij Willem II

Fabrice Leclaire