Oude tijden herleven tijdens reünie Talk of the Town

TILBURG – Het gesprek van de stad was het zeker, toen in 2003 de deuren van de populaire Tilburgse discotheek Talk of the Town de deuren moest sluiten. Zo’n 25 jaar lang verwelkomde de discotheek menig Tilburger binnen aan het pand aan de Heuvelring, waar tegenwoordig een nieuwe club haar bezoekers dansjes laat doen.

Met weemoed denken de medewerkers en vaste gasten van de ‘The Talk’ terug aan die tijd. “Ja, het was supergezellig”, herinnert vaste gast Alex van Rijsewijk zich. “Ik heb hier zoveel plezier gehad, met het personeel, met de klanten en met eigenaren. Het was altijd feest.”

Voor de bezoekers van toen die nog één keer los willen gaan met de bezoekers én de muziek van toen, wordt er binnenkort een reünie georganiseerd. Maar liefst verspreid over twee dagen. Zo staat op zaterdag de periode van de jaren ’90 tot aan sluitingsjaar 2003 centraal. Op zondag gaat het vooral om de jaren ervoor.

Eigenlijk een grote kroeg

Het zijn echter niet alleen oud-bezoekers die verwacht worden op de ’trip down memory lane’. Ook oud-personeelsleden, zoals barman Michel Engel, is van de partij. “The Talk of the Town is natuurlijk een discotheek, maar ook waren hier veel vaste gasten. Die kwamen speciaal naar een bar één of een bar twee, drie, of boven bar vier en vijf. De vaste barkeepers stonden daar altijd. Het was dus eigenlijk een grote kroeg ook, dat is altijd fantastisch geweest.”

De reünie vindt plaats op 21 en 22 maart bij Vrienden van Tilburg, waar dus vroeger The Talk of the Town gevestigd was.

Tijmen Moelker