Onderzoek gestart naar een verkeersconflict dat eindigde op de Spoorlaan

Politiemensen hebben een onderzoek in gang gezet naar een verkeersconflict dat maandag 19 juli rond 16:00 uur eindigde op de Spoorlaan. Een persoon, een man van 54 uit Goirle, is aangehouden. Er wordt onder meer onderzocht wat er toen precies is gebeurd.

De politie kreeg maandag 19 juli rond 16:00 uur meldingen binnen over een verkeersconflict op de Spoorlaan. In de omgeving van de Spoorlaan zou er namelijk een conflict hebben plaatsgevonden waarbij de twee betrokken voertuigen op de kruising van de Spoorlaan met de Gasthuisring tot stilstand zijn gekomen. Er waren drie mensen bij betrokken: een man uit Goirle en een man en vrouw uit Boxtel. De man van 54 uit Goirle raakte tijdens het wegrijden van de plaats van het voorval de vrouw uit Boxtel, en hij is daarom aangehouden. De vrouw liep een lichte verwonding aan haar arm op en heeft aangifte gedaan. Ook de man uit Goirle heeft aangifte van bedreiging en vernieling gedaan. Hij zit op dit moment, nu het onderzoek is gestart, nog vast en wordt door de politie gehoord.

Politiemensen doen onderzoek naar de aanleiding van het conflict en naar wat er precies is gebeurd. Zo bekijken ze camerabeelden en spreken ze met getuigen. Het onderzoek loopt nog.

Update: De verdachte uit Goirle is inmiddels vrijgelaten, maar de politie verdenkt hem nog steeds van poging tot doodslag.

Kees-Luc Simons