Onderzoek brandstichting bij woning Mahlerstraat in Tilburg

Balkon van woning aan de Mahlerstraat in vlammen op (foto: Jack Brekelmans / SQ Vision)

Een woning in een flat aan de Mahlerstraat in Tilburg is flink toegetakeld door een grote brand. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een felle brand gewoed in een de woning. De brand, die rond 01:00 uur uitbrak op het balkon van een flatwoning op de eerste etage, veroorzaakte flinke schade. Om 1:22 had de brandweer de brand gelukkig wel al weer onder controle.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar volgens buurtbewoners ging er een knal vooraf. Het zou dus kunnen gaan om brandstichting bij de woning. “Melder meldde dat er explosies waren, dus toen zijn we uitgerukt,” licht woordvoerder Jeff Evertse toe van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Een explosie kan van alles zijn, volgens Evertse. “Bijvoorbeeld een gasfles of echt iets totaal anders.”

De melder zag mensen binnen, volgens de woordvoerder. Gelukkig kon de bewoner van de flatwoning op tijd zijn huis verlaten. Op het balkon trof de politie verdachte spullen aan, waarschijnlijk iets met brandstof erin. Dit wijst op mogelijke brandstichting. De politie heeft deze spullen in beslag genomen voor nader onderzoek. “De politie kan nog niet uitsluiten of het gaat om brandstichting, want het onderzoek loopt nog,” vertelt Christel Willems, Woordvoerder Zeeland-West-Brabant.

Middelbrand

De brandweer kwam in eerste instantie voor een kleine brand. Dit werd later die nacht opgeschaald naar een middelbrand. Dit betekent dat het vuur zo groot werd dat er een tweede tankautospuit aan te pas moest komen. Deze bevatten vaak 1500 liter water of meer. Verder betekende dit dat de Officier van dienst Brandweer ook ter plaatse was. Dit had voor de rest niks te maken met de eventuele brandstichting bij de woning.

LEES OOK:
Opnieuw autobrand in Tilburg, politie sluit brandstichting niet uit

Tristan Kans