Ondanks nadrukkelijk verzoek om weg te blijven, toch drukte in Tilburgse binnenstad

TILBURG – Ondanks eerdere waarschuwingen was het afgelopen weekend toch druk in de Tilburgse binnenstad. Ook maandag, tijdens Koningsdag, was het niet bepaald rustig. Veel mensen waren naar het centrum gekomen en lang niet iedereen liep daar alleen, zoals nadrukkelijk wordt gevraagd door onder andere de gemeente.

De richtlijnen van het RIVM zijn duidelijk: ga niet naar buiten indien strikt noodzakelijk. Toch kozen veel mensen er afgelopen weekend voor om het centrum in te gaan. “De gemeente vindt het fijn dat de winkels open kunnen zijn en dat zij in deze moeilijke tijden nog iets kunnen verkopen. Maar het is nu niet verstandig om met grote groepen in het centrum te gaan lopen shoppen”, staat te lezen op de website van de gemeente Tilburg.

Ook winkeliers hadden niet gerekend op de drukte van het afgelopen weekend. Er kwamen dranghekken aan te pas om het winkelend publiek in goede banen te leiden. Mensen in de straten van de binnenstad spraken zelf ook hun verbazing uit over de drukte.

De gemeente roept iedereen nogmaals op om zich aan de regels te houden: “De gemeente blijft de situatie in de gaten houden. Blijf zoveel mogelijk thuis, houd 1,5 meter afstand en maak het ommetje in uw directe omgeving. En blijf gezond en let op uzelf en op elkaar.”

Tijmen Moelker