Beekse DJ’s draaien vanaf grote hoogte de huiskamers in

HILVARENBEEK – Een festival tijdens Koningsdag, dat zit er dit jaar niet in. Tenminste, als je veel mensen op één plek bij elkaar laat komen. Björn van den Biggelaar, ook bekend als DJ Xaverius Funk, zette daarom een online streamfestival op poten. En wel vanaf een hele bijzondere locatie in Hilvarenbeek.

“Nu ik een paar keer op en neer ben gelopen, is 40 meter toch wel erg hoog”, geeft organisator Björn van den Biggelaar toe. In overleg met de Gemeente Hilvarenbeek koos hij de Sint-Petrus’-Bandenkerk aan het Vrijthof in Hilvarenbeek als locatie voor zijn streamfestival. En dan niet in de kerk zelf, nee, het is de torenspits van waaruit waar de dj’s hun muziek zullen gaan draaien.

De afgelopen dagen is alle apparatuur naar boven gesjouwd over de smalle en steile kerktrap. Bovenin wordt maandagmiddag nog hard gewerkt om de laatste kabeltjes aan te sluiten. Onder toeziend oog van de gebouwbeheerder. “Niet meer dan drie personen per verdieping, dat is de afspraak.”

Van den Biggelaar is niet de enige dj die vanaf deze bijzondere locatie zal gaan draaien. “We hebben vijf dj’s. De burgemeester doet ook nog een woordje. Dat heeft hij eerder al opgenomen vanwege het coronavirus, dat leekt hem het veiligst. We zenden het om klokslag zes uur op onze kanalen uit.” Daarna wordt Booyah gedraaid, een nummer waar hij als Xaverius Funk aan heeft meegewerkt. Alle inwoners van Hilvarenbeek worden uitgenodigd om op dit nummer mee te springen en daar een filmpje van te maken. Die filmpjes worden dan gelijk meegestreamd.

De DJ hoopt dat deze bijzondere Koningsdagactiviteit een succes wordt. “Als heel veel mensen meekijken en reageren dat ze het leuk vinden, dan kunnen we het wellicht volgend jaar nog een keer doen.”

Tijmen Moelker