Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Omroep Tilburg mag ook komende jaren door als lokale omroep van Tilburg

Als het aan de Gemeenteraad Tilburg ligt, mag Omroep Tilburg ook de komende jaren de rol van lokale omroep voor de Gemeente Tilburg blijven vervullen. Elke vijf jaar moet de zendlicentie van een lokale omroep opnieuw worden afgegeven en dit keer waren er twee gegadigden. De raad vindt het jammer dat het niet tot een…

Als het aan de gemeenteraad van Tilburg ligt, mag Omroep Tilburg ook de komende jaren de rol van lokale omroep voor de gemeente Tilburg blijven vervullen. Elke vijf jaar moet de zendlicentie van een lokale omroep opnieuw worden afgegeven. En dit keer waren er twee gegadigden. De raad vindt het jammer dat het niet tot een samengaan van beide partijen is gekomen. Maar de raad hamert er bij verantwoordelijk wethouder Marcelle Hendrickx ook op dat het gesprek over samenwerken gevoerd moet blijven worden.

Voor de twee partijen die een aanvraag voor de licentie hadden gedaan was het lange tijd onduidelijk wie de meeste kans zou maken op een positief advies van de gemeenteraad. Het gaat hier dan om Omroep Tilburg en nieuwkomer Dit is Tilburg (DIT). Meerdere keren gaven raadsleden aan het een heel lastige keuze te vinden. Ook gaf Lijst Smolders Tilburg (LST) aan zelfs als fractie verdeeld te zijn over de kwestie.

Het waren de VVD en ONS Tilburg die uiteindelijk een amendement hadden ingediend om tegen het advies van het college van B&W in te kiezen voor nieuwkomer DIT. De partijen wisten echter de steun van de overige raadsleden niet te verkrijgen. Daardoor is het voorstel tot wijzigen van het advies van de raad aan het Commissariaat voor de Media uiteindelijk ruimschoots verworpen.

Het advies van de Tilburgse gemeenteraad aan het Commissariaat voor de Media luidt nu dat de voorkeur uitgaat naar Omroep Tilburg om ook de komende vijf jaar de rol van lokale omroep in te vullen. Het uiteindelijke besluit is aan het Commissariaat. In de praktijk neemt dat meestal het advies van de raad over.

Omroep Tilburg