CDA bezorgd om kwetsbare ouderen bij straatverkopers

CDA Tilburg maakt zich zorgen om straatverkopers die ‘s avonds aan de deur komen en er een “opdringerige en intimiderende” werkwijze op nahouden. Vooral kwetsbare ouderen zouden aan de deur minder weerbaar zijn tegen intimiderend gedrag en babbeltrucs. De problemen zouden de laatste tijd groter zijn geworden, nu goede doelen door een tekort aan vrijwilligers…

CDA Tilburg maakt zich zorgen om straatverkopers die ’s avonds aan de deur komen en er een “opdringerige en intimiderende” werkwijze op nahouden. Vooral kwetsbare ouderen zouden aan de deur minder weerbaar zijn tegen intimiderend gedrag en babbeltrucs. De problemen zouden de laatste tijd groter zijn geworden. Want goede doelen zetten nu door een tekort aan vrijwilligers vaker betaalde krachten in.

Het CDA ziet het liefst dat de ventvergunning, waarin staat wat straatverkopers wel en niet mogen doen, wordt aangepast. Bijvoorbeeld door te stellen dat verkoop na zonsondergang niet meer is toegestaan. Of dat ze niet meer bij seniorenflats mogen aanbellen.

De meeste andere partijen zien echter niets in een verbod. Zij hebben liever dat ouderen en andere kwetsbare groepen worden geholpen om de weerbaarheid te verhogen. Er zijn namelijk genoeg voorbeelden van ouderen die op klaarlichte dag het slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc.

Omroep Tilburg