Omroep Tilburg en Omroep Brabant tekenen samenwerkingsovereenkomst voor Mediacollege Hart van Brabant

Tilburg – Bestuursvoorzitter Pieter Bon van Omroep Tilburg en directeur Henk Lemckert van Omroep Brabant hebben woensdagochtend hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Beide omroepen zetten daarmee hun schouders onder het onlangs door Omroep Tilburg geïnitieerde Mediacollege Hart van Brabant.

In het Mediacollege worden verslaggevers opgeleid die onderdeel gaan uitmaken van nieuwe programma’s, zoals ‘Mijn Wijk’ en ‘Het Andere Normaal’. De producties zullen door beide omroepen worden gebruikt. In de groep verslaggevers zitten ook de T-Reporters: jonge, gemotiveerde talenten die op hun eigen manier verslag doen van wat er in hun omgeving gebeurt. De eerste groep T-Reporters staan al op het punt om te beginnen met hun opleiding bij het Mediacollege.

De omroepen investeren samen apparatuur, tijd en kennis in het Mediacollege. Deelnemers zullen tijdens het traject begeleid worden door mediamentoren. Dat zijn mensen uit het werkveld die feedback kunnen geven op de producties die tijdens het Mediacollege tot stand worden gebracht. Deze mentoren zijn onder andere ook afkomstig uit de gelederen van Omroep Brabant.

Tijmen Moelker