Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Oisterwijker (46) dreigt met wapen na sneeuwbal tegen raam van woning

Tussen oktober 2019 en mei 2020 is er vanuit het hele land tien keer aangifte gedaan van oplichting via een online handelsplaats. Het gaat om slachtoffers die online goederen hebben besteld en betaald, maar nooit hebben ontvangen. De politie in Tilburg onderzocht de zaak en wist toen de online oplichter op te sporen.
Een politieauto bij het politiebureau Tilburg Binnenstad | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

OISTERWIJK – Zondagochtend werd een 46-jarige man uit Oisterwijk aangehouden in zijn woonplaats omdat hij een groep ouders en kinderen had bedreigd met een wapen. De man zou boos zijn geworden omdat er tijdens een sneeuwballengevecht een sneeuwbal tegen een raam van zijn woning in de omgeving van de Pannenschuurlaan was gekomen.

De verdachte kwam daarop naar buiten en vloog een van de ouders aan. De vader in kwestie duwde de man weg, waarna deze terug naar zijn woning ging. Kort daarop verscheen de verdachte met een vuurwapen op zijn balkon en richtte het op de groep die buiten de sneeuwballen aan het gooien was.

Aansteker

De inmiddels gewaarschuwde politie kwam even later ter plaatse en deed direct een inval bij de verdachte. Het wapen bleek niet echt te zijn, maar een aansteker in de vorm van een pistool. Ondanks dat het om een nepwapen ging, werd de Oisterwijker aangehouden voor bedreiging.

Ciel Hesen