Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nul-op-de-meter-woning in Ruynemanstraat

Tilburg – Een nul-op-de-meter-woning is een huis dat jaarlijks evenveel energie opwekt als dat het gebruikt. Dat gebeurt door energiebesparing en het opwekken van energie in de woning te combineren.

Energie Neutraal Duurzaam door Integrale Samenwerking (ENDIS) Reno gaf rondleidingen in de woning. Wethouder Berend de Vries verrichtte de officiële opening. De gemeente en de Energiefabriek013 gaan bewoners van 86 huizen die vergelijkbaar zijn met de woning in de Ruynemanstraat informatie geven over de mogelijkheden om energie te besparen.

Het gaat om woningen die in Tilburg Noord staan. Bewoners kunnen via de website Woonconnect het huis van binnen en buiten in 3D bekijken. De oplevering van de NOM-woning is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente. Doel van de subsidieregeling is om ten minste 13 voorbeeldwoningen in Tilburg te krijgen die naar nul-op-de-meter zijn gegaan. 

Meer informatie kunt u via deze link vinden energiezuing wonen www.tilburg.nl . Ook kunt u kijken naar het programma ‘Aan de slag met je huis’ op Omroep Tilburg.

Omroep Tilburg